REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Historien om Tricom - Lagakretskort

Vi började vår resa 1984 som ren kretskortreparatör men när hemdatorerna fick boom blev det väldigt mycket reparation av Commodore 64, Amiga, Atari, Apple, ZX Spectrum, några få PC och en och annan ABC 80. Slutet av 80 talet blev det mesta Amiga och Ataridatorer som dominerade servicebänkarna och Tricom fick rykte om sig att kunde lösa problem som auktoriserade verkstäderna inte kunde laga så både Commodore och Atari tog kontakt och började skicka in de mest "hopplösa" fallen till oss. Genom att vi kunde Amiga och Atari utan och innan så började vi även att utveckla egna tillbehör och importera komponenter främst till Amigan och och ett decennium senare var Tricom Sveriges främsta reparatör, återförsäljare och distributör av Amigatillbehör. Dock 1994 gick Amigas ägare Commodore i konkurs och varumärkets Amiga sålts flera gånger till olika ägare med följd av att inget nytt kom ut och det teknologiska försprånget Amiga hade blev nu omåkt av både PC och MAC. Tricom fortsatte stödja Amiga och tog över svenska agenturen på Amiga datorerna och drev tillsammans med föreningen SUGA (Swedish User Group of Amiga) två mässor (Amitech 97 och Amitech 98) helt dedikerat till Amiga. Mässorna var succé och visade de entusiasm Amiga användarna hade. Dock pga. att inga nya datorer släppes dog sakta plattformen ut och Tricom gick mer över till PC och MAC datorer som då växte starkt.
Från mitten av 90 talet när PC växte sig allt starkare och det var naturligt att börja reparera PC datorer vilket också ledde till att vi började sälja PC datorer i allt större omfattning. Början av år 2000 blev intäkterna av försäljningen av PC datorer till och med större än intäkterna på service vilket ledde till att Tricom även satsade även på att ha datorbutiker i samband med våra serviceverkstäder. PC försäljningen var urstark fram till 2010 då luften nästan gick ur branschen där många av våra branschkollegor försvann och de som var kvar såg omsättningen sakta minska år efter år. Vid mitten av 2010 talet hade service och reparation åter blivit viktigaste delen i bolagt men vi behöll våra datorbutiker då 25 års datorförsäljning har gett oss en både stor erfarenhet och trogen kundkrets som vet att det vi levererar kan man lita på.
Det som är lite extra kul är att det vi började med för nästan 40 år sedan har kommit stark tillbaka, ren elektonikreparation och sedan vi lanserade egen hemsida för det 2018 så har elektronik och kretskortsreparation ökat så mycket att vi la ner mobil reparation till förmån för ytmonteringsarbeten på kretskort istället. Dessutom har vi lyckas få in flera nya kollegor som tog med sig kunskap och erfarenhet inom elektronikservice till vårt team så har både styrka och bredd vår kunskap.

Nedanstående är historien om lite vad vi har gjort under alla år.

Amigas glansdagar och Tricoms framgångar

Året 1984 markerade början av vår resa som kretskortsreparatör där vi främst lagade larm och passagesystem. Men med uppgången av hemdatorer under årtiondet, fick vi en rejäl ökning av reparationer främst av märken som Commodore 64, Amiga och Atari. Med vårt rykte om att lösa problem som andra verkstäder inte kunde skickade både Commodore och Atari in de mest ”hopplösa” fallen till oss. Genom att vi kunde Amiga och Atari utan och innan så började vi även att utveckla egna tillbehör och importera komponenter och tillbehör och distribuera till andra återförsäljare. När Commodore gick i konkurs 1994 och varumärket Amiga såldes vidare, blev inget nytt utvecklat och Amigas teknologiska försprång försvann gradvis. Vi, Tricom, stod dock stadigt vid Amigas sida, arrangerade mässor, tog över agenturerna av själva Amiga datorerna och gjorde allt för att hålla entusiasmen vid liv. Dessvärre tynade plattformen ut och vi skiftade vår fokus på nästa revolution som skulle komma.

PC-Revolutionen: En ny era för Tricom

Medan PC började växa fram från mitten av 90-talet, kastade vi oss in i denna nya värld. Det var inte bara en naturlig övergång för oss att börja reparera PC-datorer, utan också att sälja dem. I början av 2000-talet hade försäljningen av PC-datorer till och med överskridit våra serviceintäkter. Denna framgång ledde till att vi öppnade datorbutiker kopplade till våra serviceverkstäder. Trots att PC-försäljningen var stark, upplevde branschen en nedgång under 2010, vilket gjorde att vår serviceverksamhet återigen blev hjärtat av företaget. Men med över 25 års erfarenhet inom datorförsäljning, behöll vi våra datorbutiker, då vi har fått en trogen kundkrets som vet att det vi levererar kan man lita på.

Återkomst till rötterna: Elektronikreparation i centrum

När vi ser tillbaka är det intressant att notera att det vi ursprungligen startade med, elektronikreparation, har återkommit i full kraft. Sedan lanseringen av vår egen hemsida för kretskortsreparationer 2018, har efterfrågan på elektronik- och kretskortsreparation ökat kraftigt. Så mycket att vi beslutade att fasa ut mobilreparation till förmån för reparation och underhåll på kretskort och elektronik. Vårt team har också stärkts med nya kollegor som har tagit med sig omfattande kunskap och erfarenhet inom elektronikservice, vilket har förstärkt vår position på marknaden.

Nedanstående är historien om lite vad vi har gjort under alla år.

Genom åren:

1984

Historien började redan 1984 när teknikerna Eric, Olle och Tommy gick samman och startade verksamhet ihop för att reparera el och elektronik komponenter. Olle som sitter i mitten är fortfarande kvar i Tricom och är idag bolagets VD.

Tre personer som grundade Tricom i ordning Eric, Olle och Tommy, år 1984.
Grundarna av Tricom, Eric, Olle och Tommy.

1985

Bolaget fick namnet Tricom, namnet Tricom uppkom av siffran 3 som i tre grundare och com för kommunikation vilket var modernt på sin tid. Man lade till ”data” för att visa att man behärskade mikroelektronik och kunde därmed laga datorer som på den tiden var rätt avancerat jämfört med vanlig passiv och logik elektronik.

Skylt med Tricom data logotyp, år 1985
Tricomlogo år 1985

1987

På ett par år har verksamheten växt rejält i och med att hemdatorer hade försäljningsboom. Det kom in så mycket service att det började få trångt i lokalen så man var mer eller mindre tvungen att stapla på service på hög. På bilden har du Eric, en av tidens vassaste tekniker, löste de mest avancerade reparationerna och hade svart bälte i lödkolv och oscilloskop.

Tricom serviceverkstad år 1987
Tricom serviceverkstad, år 1987

1989

I och med att hemdatorer fick försäljningsboom växte sig Tricom ur sin service verkstad och flyttade nu till Birkagatan 17 i Vasastan i Stockholm.
Då var det modernt med vacker brun bröstpanel och beiga väggar… Men vi bröt mot trenden och målade det vitt.

Insidan Tricoms nya lokal på Birkagatan 17 under uppbyggnad, år 1989
Nya lokal på Birkagatan 17 under uppbyggnad, år 1989

1990

Tricom blir Aktiebolag, men vi fick inte heta Tricom AB eftersom det fanns ett varumärke som hindrade oss trots att vi hade bolaget Tricom HB. Så bolaget fick heta Technical Refrence Initiative to Computer Operation Methods & Data of Scandinavia Aktiebolag vilket ställde till det eftersom namnet inte fick plats i olika bolags register utan kortades ner beroende på hur många tecken de kunde ha. Inte ens PRV kunde skriva hela vårt namn breven till oss vilket var lite kul då det är dem som godkände det långa namnet. Vi låg och övervakade varumärket Tricom som var låst till 1997 då vi snabbt registrerade den åt oss och därmed fick vi heta Tricom på riktigt.

Tricom blir Aktiebolag 1990
Technical Refrence Initiative to Computer Operation Methods & Data of Scandinavia Aktiebolag... förkortat Tricom

1991

Detta år startades en reparationsfirma i Uppsala som hette Data Vision AB som skulle bli en del av Tricoms framtida historia. Firman grundades av en nyexaminerad entusiast som precis hade gått ut utbildning inom mikroelektronik men hade också många års erfarenhet av att löda elektronik och bygga om Amiga datorer hemma i sin källare. Huvudsakliga affärsidén var reparation av Amiga datorer men blev också återförsäljare åt Commodore och började sälja Amiga datorer i sin 42m2 verkstad/butik på Kungsgatan 47 i Uppsala.

Datorbutiks skyltfönster på Data Vision AB första lokal på Kungsgatan 47, år 1991
Data Vision AB första lokal på Kungsgatan 47, år 1991

1992

Tricom har ställt ut på flertal mässor under åren där vi har erbjudit våra tjänster, sålt egentillverkade elektronikkomponenter samt sålt egen importerad elektronik som special moderkort, I/O kort, kontrollers till dåtidens datorer. Vi ställe vi ut på bla World Trade Center i stockholm, här visade vi upp delar av vårt sortiment.

Tricom ställer ut på mässa
Tricom mässmonter WTC 1992

1993

Data Vision börjar få trångt på verkstaden så själva kontoret fick flytta hem och hålla en Amiga 500 sällskap. Bokföring gjorde på ett bokförings program om hette Amiga Bok, prislistor och annonser till tidningar (Dmz) gjordes med PageStream på en Amiga 4000.

Data Visions kontor där man använde Amiga datorer för bokföring, prislistor och annonser
Amiga 500 stod för det roliga, Amiga 4000 för bokföring, prislistor och skapa annonser

1994

Data Vision flyttade verkstaden till Sysslomansgatan 9 i Uppsala, från 42m2 till 100m2 lokal kändes det enormt och verksamheten utökade med butiksförsäljning av både Amiga och PC datorer etc

Data Vision utsidan av nya butiken på Sysslomansgatan 9 i Uppsala år 1994
Data Vision nya butik, Sysslomansgatan 9 i Uppsala år 1994

1995

Egentligen var tanken aldrig att sälja spel eftersom det inte hade så mycket med datorservice att göra, men det började med att några kunder undrade ifall vi kunde ta in ett par spel till dem eftersom ingen annan i stan sålde dessa, vi tog in ett par nya spel, ställde dem i butiken och de gick åt direkt. Efter ett år hade vi stans största sortiment av PC spel, vi sålde spel i drivor, troligtvis för att vi kunde hjälpa kunderna att få igång dem då största problemet var att få spelen att fungera på alla datorer pga. alla olika drivrutiner som inte var kompatibla med varann och dessutom skulle klämmas in mellan 640 KB och 1 MB trots att datorerna hade passerat 1 MB minne. Vi la ner spelförsäljningen mot slutet av 90 talet då utbudet av spel växte lavinartat och vi hade helt enkelt inte plats för allt utan prioriterade elektronik och datorservice.

Hyllor fulla med PC spel i Data Visions butik i uppsala år 1995
Uppsalas största PC spelsortiment i Uppsala året 1995

1996

Detta var året som som årets julklapp var internetpaket vilket i praktiken bestod av modem som vi har sålt i över 10 år och ett abonnemang för att komma åt själva internet men har nu kommit ut till de breda massorna. Vi såg potentialen direkt och lanserade vår första hemsidan parallellt med vår BBS som vi har kört sedan 80 talet på en Amiga med Paragon BBS programvara. Detta var också året som vi fick vår första ”bäst i test” på en PC dator av vårt eget märke Everest, förkortat EEE vilket följdes av 7 år i rad (!) bäst i test vilket vi naturligtvis var stolta över.
Som anekdot är att när märket EvErEst lanserade det märket slutet av 80 talet så hade nästan alla PC datorer ett nyckellås och vi hängde en lite miniatur-ishacka på nyckeln som reklam för märket.

Tricom datorpaket Everest
Tricom datorpaket under märket Everest

1997

Återigen hade Data Vision växt ur sina lokaler och flyttade denna gång till Svartbäcksgatan 41, Uppsala. Detta var samtidigt som Data Vision och Tricom gick samman och och bildade Tricom Data Vision som senare kallades för Tricom data och till slut enbart Tricom. Nu var butiken på 167m2 plus en källare som fick vara lager.

Utsidan så man ser skyltfönster på Tricom Data Vision datorbutik på Svartbäcksgatan 41 i Uppsala år 1997
Tricoms datorbutik på Svartbäcksgatan 41 i Uppsala, år 1997

1998

Tricom Stockholm flyttar från sin källarlokal på Birkagatan 17 ett par hundra meter till S:t Eriksgatan 88, färgerna går i moderna beige och rejäla lecablock-bänkar som behövdes för de stora härliga CRT-tjock-skärmar

Tricoms datorbutik i Stockholm år 1998
Tricoms datorbutik i Stockholm år 1998

1999

Millenniebuggen är här och snart går världen under och alla datorer kommer att krascha! Eller rättare sagt nu måste nästan allt vara märkt att den klarar övergången till år 2000 utan att krascha. Som alla vet hände det ingenting, kanske det var överdrivet eller var det för att man gick igenom alla system och förberedde dem för övergången som gjorde att det gick bra? Kortfattat (och väldigt förenklat) handlade det hela om att vid datorns begynnelse ville man spara ramminne och kortare ner årtalet till 2 siffror, tex. 1972 blev 72, men när man passerar 1999 tror datorerna att det är år 1900 istället för 2000 och flertal problem kan uppkomma av att den tar fel på talet.

Tricom tecknad service med serverproblem
Serverproblem på kontoret

2000

År 2000 brukar oftast förknippa med IT bubblan, vi märkte knappt av den utan den verkade mest drabba alla hypade bolag. Trendmässigt började datorer sakta gå ifrån sin ikoniska beige färg till silver, svart och något som Apple med din iMAC G3 lyckas inspirera lite färg till PC chassin. Dock färgtrenden dog ut och 20 år senare är nästan alla PC svarta inkl. skärmar, tangetbord, mus etc.
Apple gick dock över till aluminium på sina datorer då de riktade sig in sig på form och design på sina modeller.

iMAC G3 inspirerade PC chassin
iMAC G3 inspirerade PC chassin

2001

Fram till slutet av 90 talet och början av 2000 talet hette det postorder när man sålde något på distans. Man annonserade i tidningar och kunder ringde, faxade eller skickade in beställningar via brev. Här visar vi går kundtjänst, två telefonsvarare för att ta emot order och en fax som oftast företagskunder använde. Vi hade också lyxat på oss ISDN med dubbla 64kbps kanaler vilket kändes enormt snabbt jämfört med V.92 modem och vi körde affärssystem/lagerprogram som hette REN LAGER men tror vi kallade den för GEL (DOS-program). Ett par år senare byttes ISDN till bredband, fax mot e-post och brevbeställningar kom istället via webshopen och affärsystemet blev Pyramid.

isdn modem, två telfonsvarare och fax för att hantera postorder
ISDN modem, två telefonsvarare och fax för att hantera postorder.

2002

Tricom Uppsala börjar få riktigt trångt, datorverkstanden som bygger ihop datorer jobbar på högtryck och man staplar datorer i varenda hörn man hittar, inte ens trappan ner till källaren går fri. Det var främst HemPC reformen som gav rejält försäljningboom åt hela branschen.

Tricom Uppsala med trappa fullt med datorer
Till och med trapporna fylldes med datorer

2003

Tricom expanderar och öppnar upp verkstad och datorbutik i Gävle på Nygatan 26. Det var grundaren av Uppsalabutiken och en tekniker från Uppsala som flyttade till Gävle och byggde upp verkstad och butik. För Gävleborna var det efterlängtat att få lite konkurrens i stan vilket märktes på invigningen den 1:a Oktober 2003 när det kom så mycket kunder att kön gick runt halva bygganden.

Tricom har invigning av ny butik i Gävle med kö som går runt halva byggnaden
Tricom Gävle invigning av ny butik år 2003

2004

Tricom har 20 års jubileum och firar det i våra butiker, vi släppte också egen tidning som delades ut till 250.000 hushåll Gävle, Uppsala och Stockholm.


Tricom Uppsala 20 års jubileum med lång kö till butik
Ca 200 personer i kö till 20 års jubileumet i Uppsala

2005

Gävles inredning i Lecablock fick både ris och ros, vissa tryckte den häftig medans andra tyckte den såg billigt ut. De sistnämnde hade rätt, det tog bara några dagar att bygga upp och man behöver nog inte nämna att det var snällt mot budgeten. Däremot verkstaden var toppmodern vilket var det viktigaste.

Tricom Gävle sett från insidan av butiken, kassadisk byggde av lecablock
Kassadiskar av Lecablock

2006

På kort tid växte Gävlebutiken ur sin lokal så man tog över lokalen bredvid. Det var främst serviceverkstan som fick mer yta för att få plats med all service.

Tricom Gävle river vägg för att utöka lokalytan
Tricom Gävle river vägg för större lokal år 2006

2007

Nu är det dags att modernisera inredningen med egenbyggda kassadiskar i svart tema. På bilden ser vi praktikanten Robin Litsetorp som kommer att bli en viktig del av Tricoms framtida historia.

Tricom Gävlebutik med nya kassadiskar i svart
Tricom Gävle med nya kassadiskar i svart år 2007

2008

Vi börjar närma oss slutet av statligt subventionerade Hem PC, i över 10 år kunde folk få skatteavdrag på att köpa datorer via arbetsgivare. Denna reform var för att öka folks kunskap om att använda datorer vilket många var kritiska åt då den kostade miljarder för skattebetalarna. Så här år efteråt kan man undra om inte denna reform gav upphov till att Sverige är ett av de mest digitalvänliga land i världen där vi gör nästan alla ärenden över internet idag (deklaration, försäkringskassan, a-kassan, försäkringsärenden, bankärenden etc. Fråga dig själv, när läste du en papperstidning eller höll i fysiska kontanter senast?

Buss med reklam för HemPC i Gävle
Tricoms bussreklam för HemPC i Gävle

2009

Något som har blivit populärt närmaste åren är att kolla på film via sin dator istället för DVD och Blu-ray spelaren. Det berodde mycket på att hårddiskar har gått ner rejält i pris och mp4 och MKV komprimeringen av filmer har gjort att folk gör backup på sina köpta filmer och lagrar dem på sin HTPC istället. Dock vill man inte att det ska låta från datorn när man sitter och myser i vardagsrummet så det har blivit efterfrågan på tysta datorer. På bild ser ni ett av de tystaste man kunde bygga, helt passiv best på 20+ Kg.

Passiv datorlåda för tysta HTPC datorer
Passiv datorchassi från HFX som ger knäpptysta datorer för vardagsrummet

2010

Tricom flyttar Uppsalabutiken till Bergsbrunnagatan 28, dock omkring denna tid backade datorbranschens försäljning under flera år vilken kan ha med att marknaden var mättad efter att ha varit dopad av hemPC reformen. Uppsala som hade en stor andel försäljning av dator märkte av detta medans Stockholm och Gävle som hade mest service fick positiv utveckling då folk hellre lagade än köpa nytt. Ett par år senare så tog vi det tunga beslutet att avveckla Uppsala efter över 20 år i stan.

Tricom datorbutik uppsala 2010
Tricoms nya datorbutik i Uppsala år 2010

2011

Vi har haft flertal musmattor genom åren, men nu var populärt med tunna musmattor så vi släppte en ultratunn modell detta år. Synd bara att friktionsytan på undersidan snabbt blev hal och musmattan gled omkring som en vante runt bordet efter ett tag…
Lugn, vi fixar rejäl-gummi-sula-matta nästa gång….

Tricom musmatta revision 2011
Musmatta revision 2011

2012

Vi har fått in mer och mer trasiga mobiltelefoner som iPhone och iPADs och har nu vår första heltidsanställd för det. De flesta iPhone reparationerna är rätt enkla men vi räddar även vattenskador och får in en del skadade kretskort som är skadade pga. miss i tidigare reparationer. Rejäla glaskross som på bilden var tuffare, trots handskar, skyddsglasögon och försiktighet så fick man alltid glas på sig då glasen var så sköra och bara sprutade omkring sig när man försökte lossa dem.

Tricom lagar Ipad
Tricom lagar Ipad

2013

Vi testade med konceptet att ha mer tillbehör ute i butiken än på lager. Dock efter ett ett tappert försök var vi tvungna att återgå till att ha det mesta bakom kassadisken och lager pga. att stölderna urartade sig trots att vi tog fast tjuvar på löpande band och vi började få klippkort hos polisen. Det var ändå ett svårt beslut att försämra kundupplevelsen att kunna klämma och känna på saker direkt men stölderna började kosta så mycket i tid och pengar att vi hade inget val.

Tricom Gävle testar nytt butikskoncept att ha mer produkter framme
Våra datorbutiker var proppade med tillbehör

2014

På grund av stölderna senaste tiden så byggde vi om butiken där det mesta hamnade bakom disk men passade också på med lite uppfräschning, nu i vitt och ny fräsch belysning med LED slingor runt om. Datorerna som fortfarande var framme låses och larmades för att inte få fötter och lämna butiken utan att passera kassan.

Tricom Gävles butik med nya kassadiskar i vitt år 2014
Tricom Gävle butiken i vitt tema, år 2014

2015

I filmtrilogin Back to the Future åkte Marty McFly 30 år till framtiden från 1985 till 2015, han upptäckte nog att Tricom fortfarande fanns kvar och kände sig trygg med att ifall han skulle få problem med sin flux capacitor kunde han tryggt lämna in den till vår verkstad för reparation.
Utanför filmvärlden år 2015 fanns det faktiskt ”nästan” flygande bilar, svävande skateboards och självknytande skor så vi börjar närma oss.

Theatrical release poster by Drew Struzan

2016

Stockholms byggde om sin serviceverkstad men även butiken har fått uppfräschning och går nu med ljusare färger och det mesta bakom disk.
På bild ser vi Olle Svensson, Tricoms grundare.

Insidan av butiken Tricom Stockholm år 2016
Tricom Stockholm med nya kassadiskar i vitt år 2016

2017

Vi ser en rejäl ökning av elektronikreparation igen, men även av Macbook datorer med trasiga logikkort/kretskort som kräver ytmonteringsutrustning för att laga. Nog inte för att Apple har fått sämre kvalitet utan för att Apple växer och plockar marknadsandelar. Eftersom Apple satsar på Premiumprodukter i högre prissegmentet är värt att laga istället för att köpa ny.

Tricom Gävle lagar moderkort på Mac
Reparation av kretskort på MAC

2018

Tricom lanserar en egen hemsida för elektronikreparation men gjorde ett namnbyte året efter till lagakretskort.se och skapade en egen profil och logo.

lagakretskort.se nya hemsida, lanserad 2018
Lagakretskort.se får egen hemsida

2019

Robin Litsetorp började sin resa hos Tricom 2007 som praktikant men har jobbat sig igenom hela ledet som säljare, tekniker, kretskortsreparatör, utvecklare, inköpare, admin, avdelningschef, butikschef men som nu har blivit Operativ chef och leder utveckling och drift för hela Tricom. Med den bredden av erfarenhet och kunskap som Robin har är nu Tricom i trygga händer.

Robin Litsetorp i butiken Tricom Gävle
Robin Litsetorp, operativ chef

2020

Gävle flyttar sitt servicecenter 150 meter från Nygatan 26 till Nygatan 36 till en perfekt lokal för vår verksamhet. Storleksmässigt går vi från 150m2 till 350m2 vilket var efterlängtat eftersom när vi har fått in volymreparationer har vi ibland varit tvungna att hyra in oss i andra lokaler för att få plats. Nu har vi allt under samma tak.

Ingången på Tricoms Gävles nya butik och verkstad på Nygatan 36 i Gävle år 2020
Tricom Gävle flyttar till Nygatan 36 i Gävle, år 2020

2021

Världen fick kryptofeber med bland annat Bitcoin och Etherium som gjorde att grafikkort var värsta hårdvalutan då de kunde trolla fram siffror från ström som man sedan kunde växla till riktiga pengar. Begagnade Geforce grafikkort kunde kosta dubbelt så mycket som nya och det var helt barskrapat på grafikkort hos varenda distributör och handlare. För oss var det bra, vi fick in flera hundra grafikkort på service med allt från brända powerstage till rengöring och byte av pads. Kom även in ett par häftiga ASIC kryptogrävare (som kostar 100K+) som var som Formel 1 bilar i kryptovärlden.
Inlämning av service på grafikkort tog slut lika fort som kryptovalutorna kraschade i värde.

Flertal Geforce RTX grafikkort på servicebänk för testkörning
Ett gäng Geforce RTX 2080 grafikkort under test

2022

Efter vi har kört server och molnfunktioner internt i många år felfritt öppnade vi upp våra servers till kunder till våra olika molntjänster. Det blev lite kapplöpning med att öka kapaciteten så ingen ska uppleva prestandaproblem vilket ledde till att vårt serverkluster har nu passerat 100+ Xeon cpuer. Dock har denna utbyggnad inte varit problemfri då alla servers och UPSer skapar så mycket värme att vi var tvungen att ordna vattenkylning för att hålla värmen i rätt nivå.

Servierrack fullt med SSD hårddiskar
Tricom cloudserver rack 2021

2023

Lagakretskort.se lanserar ny hemsida som ska vara mer informationsrik på vad vi kan erbjuda.

Lagakretskort.se hemsida 2023
lagakretskort ny hemsida 2023

2024

Oj vad tiden går fort, känns som i går som vi hade 20 års jubileum och nu 20 år senare fyller Tricom 40 år.
Tricom är samma företag sedan starten 1984, med fokus på elektronik och datorreparation och att alltid ligga i framkanten på kunskap, teknik och utrustning.
Men nu efter 40 år som VD lämnar Olle Svensson med stolthet över stafettpinnen till Robin Litsetorp som tar över VD rollen och ska driva Tricom vidare mot framtiden i samma Tricom anda.

tricom fyller 20 år med kö utanför gävle, uppsala och stockholmsbutikerna