REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Generellt

Kund ansvarar för att kontaktuppgifter är korrekta och att kretskort som skickas in packas och skyddas väl. Vi ansvarar ej för fraktskador. När vi skickar tillbaka service så kan man i formuläret välja att försäkra transporten. Paket som inte skickas som företagspaket (T ex PostNord Parcel) som i stället hamnar på ett uthämtningsställe tar vi ut en administrativ avgift om 300kr för manuell upphämtning av detta. Man kan berätta för speditören att man vill att paketet kommer fram till oss som mottagare och inte till uthämtningsställe.

Felsökningskostnad

Genom att du skickar in ett kretskort eller en enhet så förbinder du dig till att betala felsökningsavgiften och eventuellt andra tjänster man valt som tillval. Priser hittar du under valet ”Servicetyp”. Observera att många enheter innehåller flera kretskort, vilket betyder att man betalar en felsökning per kretskort, anledningen är att det ofta innefattar en stor tidsåtgång för att montera isär enheten för att komma åt de separata kretskorten. Fråga oss ifall du är osäker på din enhet.

Reparationer och kostnadsförslag

I vissa svåra fall när t ex ett kretskort helt har brunnit och vi återbygger detta så kan vi inte garantera all funktion. Det man får ett kostnadsförslag på och betalar för är arbetstiden vi lägger ner för att utföra är de åtgärder som tekniker bedömt lösa problemen. Så i de fall vi är osäkra på hur resultatet kommer att bli så får man avväga om det är värt chansningen. I största allmänhet går ändå det mesta att rädda. Detsamma gäller vätskesanering där kretskort har skadats av vätska, så går det ofta att reparera detta men inte alltid. Vi gör ofta ett utlåtande när vi har sett skadorna om hur chanserna ser ut.

Gjutna kretskort

Vi ansvarar inte för fel som uppkommer under felsökning av dessa då tillverkaren ofta gjort detta för att begränsa möjligheterna att komma åt och reparera kretskortet. Att avlägsna gjutmedlet är mekaniskt och tidskrävande arbete. Det är därför denna tjänst kostar mer. Det finns också en risk att komponenter monterade på kretskortet kan gå sönder under denna process. Chassin och hållare i plast går ofta sönder helt i denna process och inget vi ansvarar över.

Mjukvaror

I vissa fall har komponenter som innehåller mjukvara gått sönder. I dessa fall kan vi inte reparera kretskorten då dessa mjukvaror inte är tillgängliga för allmänheten utan är proprietär egendom som tillverkarna håller helt för sig själva.

Akuttaxa

Väljer man akut så kostar detta 2600kr/tim. Denna kostnad är löpande och är ingen felsökningsavgift utan vi släpper allt vi har och jobbar med kretskortet som om det vore det viktigaste kretskortet på jorden. Vi behandlar detta helt enkelt akut. Här betalar man för arbetstiden och inte för om kretskortet fungerar sedan eller inte. Men vi gör allt i vår makt för att försöka reparera detta så snabbt som möjligt.

Garanti

Vi har 3-6 månaders garanti beroende på typen av reparation och typ av kretskort. Hör av dig om du funderar över ditt ärende.

Priser

Priserna som anges på sidan är inkl.moms för privatpersoner och exkl.moms för företag.

Betalning

Vi förskottsfakturerar alla våra arbeten, vi slutför service efter avstämd inbetalning.