REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Vanliga frågor och svar

Här kommer svar till de vanligaste frågorna vi får. Ibland finns svaret här, men tveka inte att fråga oss via hemsidan, mail eller något av våra sociala media.
 • Reparerar ni bara utvalda märken och modeller?

  Svar:

  Nej, vi är helt märkesoberoende och har inga tyglar knutna mot några tillverkare utan reparerar, rengör och underhåller alla typer och märken av kretskort.

 • Kan ni reparera mitt kretskort om det har blivit fuktskadat?

  Svar:

  Ja, vi har specialiserat oss på att reparera kretskort som har skadats av vätska. Vi rekommenderar att du skickar in det så snabbt som möjligt för bästa resultat.

 • Kan ni reparera kretskort som har åldrat och slitits ut?

  Svar:

  Ja, vi kan ofta reparera kretskort som har slitits ut genom normalt slitage eller ålderdom. Vi kan byta ut defekta komponenter och återställa kretskortets funktion.

 • Kan jag beställa akut felsökning?

  Svar:

  Ja, vi har akut/brådskande service där vi släpper allt vi gör och lägger all fokus direkt på ditt ärende så fort det ankommer till oss. Läs mer om vår akutservice samt priser under ”Tjänster” och välj detta alternativ i formuläret för skicka in kretskort. Observera att detta är en kostsam tjänst men ger dig förtur när det är bråttom.

 • Arbetar ni med både privatpersoner och företag?

  Svar:

  Ja, vi erbjuder våra tjänster till både privatpersoner och företag av alla storlekar, inklusive industrier.

 • Lönar det sig att reparera ett kretskort?

  Svar:

  Oftast är det betydligt billigare att reparera ett kretskort i stället för att köpa ett nytt. Men det beror såklart på vad det hör till. Fråga oss gärna om ditt kretskort ifall du är osäker.

 • Kan ni verkligen laga alla typer av kretskort?

  Svar:

  Generellt kan allt repareras, oavsett vad det hör till. Bryter man ner kretskortet i dess beståndsdelar så består de av komponenter och banor. Trasiga komponenter går att byta och banor kan lagas. I vissa fall kan ett processorchipp innehålla mjukvara som kanske inte går att ersätta.

 • Vilka typer av kretskort kan ni reparera?

  Svar:

  Vi kan reparera en mängd olika typer av kretskort, inklusive de som är brandskadade, åldrade, eller vätskeskadade. Vi kan också byta ut tidskritiska komponenter och utföra andra typer av ombyggnationer.

 • Vilken erfarenhet har ni av reparation av kretskort?

  Svar:

  Vi har reparerat kretskort som primär verksamhet sedan 2010 och har ett team av erfarna tekniker. Vi började reparera datorer redan 1984, så vi har en lång historia och bred erfarenhet inom elektronikreparationer.

 • Vilken typ av utrustning använder ni för att reparera kretskort?

  Svar:

  Vi använder en rad avancerade verktyg och tekniker för att säkerställa högsta möjliga kvalitet på våra reparationer. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, mikroskop, lödutrustning, oscilloskop, och specialiserade mjukvaror för felsökning.

 • Vilka garantier erbjuder ni för era reparationer?

  Svar:

  Vi erbjuder en garanti på alla våra reparationer. Om samma problem uppstår igen inom garantiperioden, kommer vi att åtgärda det utan extra kostnad.

 • Vad kostar det att laga ett kretskort hos er?

  Svar:

  Kostnaden för reparation kan variera beroende på skadans omfattning och komplexitet. Se gärna ”Reparationstyper” i menyn så kanske du får en uppskattning om kostnaden på din typ av enhet/kretskort.

 • Vad händer om mitt kretskort inte kan repareras?

  Svar:

  Om vi bedömer att ditt kretskort inte kan repareras, kommer vi att informera dig om detta och diskutera eventuella alternativ. Vårt mål är alltid att hitta den bästa lösningen för varje kund.

 • Hur lång tid tar en reparation vanligtvis?

  Svar:

  Vi har en kötid på inlämnade ärenden som vi självklart försöker att hålla så kort vi bara kan. I formuläret för inskickning så finns ofta den nuvarande kötiden angiven. Tiden det tar för en reparation kan sedan variera beroende på skadans omfattning och komplexitet.