REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Trasiga Trace/Ledbanor

För de som kanske inte är bekanta, utgör trace eller ledbanor grunden för kretskortets funktion. Dessa tunna kopparbanor leder elektricitet mellan de olika komponenterna på kretskortet och ser till att allt fungerar som det ska. När dessa banor skadas, kan det resultera i allvarliga funktionsproblem. Därför vill du till varje pris undvika trasiga trace.

Vanliga Skador på Ledbanor

  • Fysisk brytning: Detta kan hända om kretskortet utsätts för fysisk stress, såsom att böjas eller tappas.
  • Korrosion: Ofta ett resultat av fuktskador, korrosion kan äta bort på kopparytan och försvaga eller helt bryta förbindelsen.
  • Överspänning: Precis som andra delar av ett kretskort kan ledbanorna skadas av plötsliga spänningsökningar och kan då brinna av helt eller delvis.
  • Nötning: Över tid, särskilt i enheter med rörliga delar, kan ledbanorna slitas ner och brytas.

Hur Lagakretskort.se Kan Hjälpa dig med trasiga trace?

Här på Lagakretskort.se har vi en lång historia av att reparerar och återställer skadade ledbanor. Vårt expertteam kan:

  • Identifiera skador: Med hjälp av högupplösta mikroskop kan vi se exakt var och hur en ledbana är skadad.
  • Rengöra skadade områden: Med ultraljudsrengöring och specialiserade lösningar, förbereder vi området för reparation.
  • Återställa ledbanor: Genom att använda specialiserade verktyg och metoder kan vi bygga upp en ny kopparledbana där den gamla skadades eller bröts.
  • Applicera skyddande beläggningar: Efter reparation, skyddar vi den reparerade ledbanan med lämpliga beläggningar för att försäkra dess långvariga funktion.

Behöver du hjälp med skadade ledbanor?

Om du misstänker att ditt kretskort har skadade ledbanor, är du inte ensam. Många elektroniska enheter kan räddas med rätt vård och uppmärksamhet.


Innan du bestämmer dig för att kassera ett skadat kretskort, ge oss en chans att inspektera och reparera det. Med vår expertis kan vi ofta ge nytt liv åt din värdefulla elektronik.