REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Åska och blixtnedslag

Blixtnedslag och andra orsaker till överspänning kan orsaka förödande skador på elektroniska enheter, särskilt på de känsliga kretskorten inuti. När en blixtrök tränger in i ett elektroniskt system kan det orsaka plötsliga och höga spänningsökningar som överbelastar och skadar kretskortets komponenter. Blixtnedslagen är lite speciella då det räcker att det slår ner i närheten för att orsaka skada.

Blixtnedslag på molnig natthimmel.

Vad händer när ditt kretskort utsätts för överspänning från ett blixtnedslag?

  • Direkt skada: Överspänning kan bränna komponenter, skapa kortslutningar och i värsta fall få delar av kretskortet att ”explodera”.
  • Latenta fel: Även om kretskortet initialt verkar fungera normalt kan överspänningen ha orsakat dolda skador som kan manifestera sig över tid.
  • Funktionella problem: Till synes mindre skador kan leda till oförutsägbara fel, intermittent beteende eller helt enkelt försämrad prestanda.

Lagakretskort.se – Din räddning efter blixtnedslag

Lyckligtvis är inte allt hopp förlorat om ditt kretskort har skadats av överspänning. Här på Lagakretskort.se är vi specialister på att diagnostisera och reparera kretskort som utsatts för sådana skador. Med vår expertis, avancerade verktyg och engagemang för kvalitet, strävar vi efter att återställa ditt kretskort till full funktion.

Vad kan vi göra för dig?

  • Grundlig diagnos: Vi börjar med en noggrann analys för att identifiera alla skador orsakade av överspänning.
  • Högkvalitativ reparation: Med hjälp av modern teknologi bygger vi upp skadade områden och ersätter brända eller skadade komponenter.
  • Kvalitetssäkring: Efter reparation testar vi kretskortet noggrant för att säkerställa att det fungerar som det ska.

Låt oss hjälpa dig

Om du misstänker att ditt kretskort har skadats av överspänning, tveka inte att kontakta oss. Med vår expertis och engagemang kan vi hjälpa dig att rädda din värdefulla elektronik. Vårt mål är inte bara att reparera, utan att återställa ditt förtroende för din enhet.


Gör inte misstaget att förkasta din enhet utan att först konsultera experterna. Överspänning behöver inte vara slutet på ditt kretskorts liv. Med rätt vård och uppmärksamhet kan det återfå sin forna glans!