REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Felsökning

Pris - 1200 kr

Vi felsöker ditt kretskort och återkommer sedan med ett kostnadsföslag på reparation.

Vi felsöker ditt kretskort och sedan återkopplar med ett kostnadsförslag på reparation av de fel vi hittar under felsökningen. Detta gör vi under vår felsökning:

 1. Visuell inspektion:
  • Den första steget i diagnosprocessen är att visuellt granska kretskortet. Man letar efter uppenbara tecken på skada såsom brända komponenter, lösa eller trasiga kopplingar, sprickor, korrosion eller tecken på vätskeskador. Denna inspektion kan göras med blotta ögat eller, men vi gör detta oftast med hjälp av ett mikroskop.
 2. Mätning av komponenter: Vi utför noggranna mätningar och tester av komponenter på kretskortet för att identifiera eventuella problem.
 3. Strömmätning:
  • Innan vi strömsätter kretskortet, använder vi multimeter för att mäta resistansen i vissa kritiska kretsar för att se om det finns kortslutningar.
  • Om kortet är säkert att slå på, använder vi multimeter för att kontrollera att rätt spänningar finns på rätt platser, särskilt vid strömförsörjningspunkter.
 4. Funktionskontroll:
  • Slår på enheten eller systemet och ser om det uppvisar något ovanligt beteende.
  • Lyssnar efter onormala ljud som kan indikera elektriska problem.
 5. Signaltest:
  • Med hjälp av oscilloskop granskar vi kvaliteten och formen på de elektriska signalerna på olika punkter av kretskortet.
  • Detta kan hjälpa till att identifiera problem som intermittent signalbortfall, störningar eller signaler som inte uppför sig som förväntat.
 6. Termisk avbildning:
  • Vissa avancerade diagnosmetoder kan inkludera termisk avbildning för att identifiera komponenter som blir onormalt heta, vilket kan indikera ett problem.
 7. Specialiserade tester:
  • För vissa kretskort, särskilt de i mer komplicerade enheter, kan det finnas specialiserad programvara eller hårdvara som kan utföra diagnostiska tester.
 8. Isoleringsteknik:
  • Om ett problem är svårt att spåra använder vi en teknik där man isolerar olika delar av kretskortet tills man hittar källan till problemet.
  • Det kan innebära att systematiskt koppla bort eller byta ut komponenter tills problemet har identifierats.
 9. Dokumentation:
  • Under hela diagnosprocessen dokumenterar vi alla observationer och resultat. Detta hjälper inte bara i den aktuella diagnosprocessen, men kan också vara användbart för framtida referens.

Professionell och pålitlig service hos Lagakretskort.se

Söker du en expert på felsökning av kretskort? Välkommen till Lagakretskort.se, din pålitliga partner inom felsökning och reparation av elektroniska komponenter. Med vår kunskap, expertis och avancerade teknik ser vi till att dina kretskort fungerar optimalt och effektivt.

Kretskort är hjärtat av alla elektroniska enheter och spelar en avgörande roll i deras funktion. Ett litet fel kan störa enhetens övergripande prestanda eller orsaka totala systemfel. Med vår felsökningstjänst kan vi snabbt och noggrant identifiera problemet och tillhandahålla effektiva lösningar för att få din elektronik tillbaka i full funktion.

Vår erfarenhet inom elektronik och reparationer gör oss till det självklara valet för dina kretskortsbehov. Vi arbetar med alla typer av kretskort och har kapacitet att diagnostisera och lösa de flesta problem som kan uppstå, allt från vätskeskador till åldersrelaterade problem och bränder.

Vad som skiljer oss från mängden är vår förmåga att gå utöver bara ytan. Vi utför noggrann felsökning, identifierar rotproblemet och vidtar de nödvändiga åtgärderna för att reparera och förlänga livslängden på dina kretskort.

Oavsett om du är en privatperson eller representerar ett företag eller en industri, är vårt mål att erbjuda bästa möjliga service. Vi strävar efter att göra processen enkel och sömlös för dig, med snabba svarstider och konkurrenskraftiga priser.

Upptäck mer om vår tjänst och hur vi kan hjälpa dig genom att navigera på vår webbplats eller genom att läsa våra informativa (och ibland underhållande) blogginlägg. Vill du få din enhet felsökt av ett proffs? Kontakta oss idag för att boka en tid och ta första steget mot att återställa din elektronik till toppform. På Lagakretskort.se, vi gör mer än att bara fixa kretskort – vi ger dem nytt liv.

Bläddra i vår kunskapsbas!

Här kan du läsa mer fördjupad information om tekniska termer och hur de olika komponenterna fungerar och vad de används till.

Skicka in ditt kretskort redan idag

main skicka in