REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Mikroskopet – kraftfull när man vill hitta de minsta problemen

Mikroskopet – kraftfull när man vill hitta de minsta problemen

Arbetsplats med ett mikroskop i centrum
Millimeter små delar syns tydligt

Reparation av kretskort är en konstform som kräver både precision och stor uppmärksamhet på detaljer. På Lagakretskort.se vet vi hur viktigt det är att inte skada kretskortet mer under reparationsprocessen, särskilt med tanke på att många kretskort kan vara extremt dyra att ersätta. Vår förmåga att reparera istället för att byta ut sparar både kostnader och resurser.

Mikroskop

En viktig faktor i vår framgång med reparationer är vår utrustning. För att säkerställa högsta precision har vi flera mikroskop installerade på våra arbetsstationer. De hjälper oss att se exakt vad vi gör, vilket är avgörande när vi arbetar med komponenter så små som 0,15 mm. Mikroskopen ger oss möjlighet att upptäcka minsta detalj och felsökning på ett mycket grundligt sätt.

Märket på mikroskopet i bilden är AmScope, otroligt hög kvalitet och ses ofta i professionella sammanhang som kretskortsreparationer, urmakare, smyckestillverkning och mycket annat.

Det ger oss också en tydligare bild av vätskeskador och vilka följder av rost och ärg som uppstått.

Komponenter på denna skala är vanligen kända som SMD (Surface Mount Devices) och de kommer i en mängd olika storlekar. Några av de minsta komponenterna är faktiskt mindre än 1x1mm, vilket ger dig en idé om precisionen som krävs när man arbetar med dem.

Att hantera och byta ut dessa mikroskopiska komponenter kräver både teknisk skicklighet och en stadig hand. En enda felplacerad lödning eller en för grov rörelse kan skada kretskortet eller komponenten ytterligare. Men tack vare våra mikroskop och vår skickliga personal kan vi noggrant utföra dessa komplexa operationer med förtroende.

Bilden nedan visar några av de olika storlekarna på SMD-komponenter vi hanterar. Som referenspunkt är den grå kuben 1x1mm, vilket ger en visuell representation av de utmaningar vi ställs inför när vi reparerar dessa kretskort.

Tabell på SMT storlekar i jämförelse
Tabell på SMT storlekar i jämförelse

På Lagakretskort.se strävar vi alltid efter att erbjuda bästa möjliga service till våra kunder. Genom att använda avancerade mikroskop och utnyttja vår tekniska expertis kan vi säkerställa att varje reparationsjobb hanteras med omsorg, precision och professionalism. Oavsett storleken på problemet, står vi redo att ta oss an det.

Lämna den första kommentaren

Senaste inläggen...