REPARATIONER I HELA NORDEN
AKUTSERVICE
STORT SORTIMENT KOMPONENTER
+46 771 40 46 10

Ett oväntat möte: När teknik möter natur

Ett oväntat möte: När teknik möter natur

Det är sällan en dag går utan överraskningar här på Lagakretskort.se. Denna gång kom överraskningen i form av fem små flugor som hade bosatt sig i en Beijer E1000 operatör-panel.

Vi hade fått in panelen för reparation eftersom dess bildskärm hade slutat fungera. När vi öppnade upp enheten, kom det ut fem flugor som tydligen hittat en trygg plats vid högspänningstransformatorn. Men flugorna, som visserligen kunde vara små och ofarliga, visade sig ha en stor inverkan på elektroniken.

Det verkar som om flugorna, av någon anledning, hade blivit lite för intima med transformatorn. De kom för nära, och i sin närhet ledde de ström över kritiska komponenter på kretskortet, vilket skapade ett tekniskt kaos.

Just nu håller vi på att felsöka och reparera skadorna som våra små inkräktare förorsakat. Och medan vi gör det, kan vi inte låta bli att tänka på detta som en liten påminnelse om hur världar kolliderar – tekniken vi bygger och naturen som vi lever i.

Tekniken kan verka steril och distanserad från naturen, men som vi har sett, kan det vara mer sammankopplat än vi tänker oss. Även om det ibland kan orsaka problem, som i fallet med vår oinbjudna flug-gäster, visar det också på vikten av att vi som samhälle gör vårt bästa för att bygga teknik som kan samexistera med naturen på ett mer harmoniskt sätt.

Återigen, ingen dag är tråkig här på Lagakretskort.se, och vi ser fram emot att lösa denna och många fler tekniska utmaningar som kommer vår väg.

Och till er där ute – kom ihåg att hålla din teknik flugfri!

Lämna den första kommentaren

Senaste inläggen...