Gävle 026-12 12 20

Stockholm 08-32 62 70

info@tricom.se

Mina favoriter

Mitt konto

kr
Produkter
GamingOm ossKontakt

Reparationer och installationer i vår verkstad

Tricom är en av Sverige äldsta datorreparatörer och är proffs på både datorer, mobiler och surfplattor.
När du lämnar in din dator för service på Tricom kan du förvänta dig service på toppnivå. Vi tar inget för givet och ser till att vi på bästa möjliga vis snabbt har din dator redo för uthämtning som ny och fräsch igen. Och det bästa av allt, vi tar inga genvägar, göra rätt är viktigast!

Vi kan datorer med Windows, MAC OS och Linux för både privatbruk och inom industrin. Våra servicecenters är välutrustade och våra hungriga tekniker sätter gärna tänderna i alla möjliga konstiga problem som kan uppstå med datorn. Vi har konkurrenskraftiga priser och korta leveranstider genom bra avtal med leverantörer och tillverkare!

Vi har en ett fast pris för felsökning i våra servicecenters oavsett hur avancerat felet är att hitta. Därefter får man ett kostnadsförslag på åtgärd.

Vill du att vi kommer hem till dig för felsökning, rådgivning eller installation så kostar det 499kr/tim med RUT-avdraget.

En annan väldigt populär tjänst vi har är service-prenumerationen, det innebär att tekniker kommer hem regelbundet en gång i månaden för genomgång och diverse problemlösning. Detta kostar 399kr per månad efter RUT-avdraget.

Är du redo att lämna in din dator hos oss? Tricom är!

Exempel på service vi utför i våra verkstäder

Dator reparation
Felsökning, ta reda på varför datorn inte startar, kraschar eller på något annat sätt inte fungerar som det ska

Internetproblem, kan vara allt från drivrutinproblem till hårdvarufel.

Startproblem, det finns många saker som kan orsaka att datorn inte startar. det kan vara en uppdatering som gått fel, eller har orsakat att drivrutiner inte längre är kompatibla. Virus eller skadade filer är några exempel på orsaker. Dessa fel kan i många fall repareras utan att ta bort er information.

Mjukvara, en modern dator har hundratals småprogram och drivrutiner igång i bakgrunden, räcker med ett litet fel för att datorn ska krascha eller börja uppföra sig konstigt.

Hårdvarufel, kan ha liknade felsymptom som mjukvarufel men bero på att någon komponent har gått sönder

Blåskärm, klassiska blåskärm brukar det oftast bero drivrutiner eller något som inte längre är kompatibelt med befintlig Windows version. Detta kan uppstår helt plötsligt men bero på att något har uppdateras i bakgrunden utan att man har märkt det. Dock kan det även bero på både mjukvaru och hårdvaru fel också.


Mobil reparation
Glasbyte, vanligaste felet med trasig mobil är trasigt glas, vi byter glas och gör kontroll så inga andra felar har gått sönder samtidigt som inte märks förrän glaset är nytt

Dåligt batteri, batterier i moderna mobilen håller vid optimal användning ca 3 år. Dock tål Lithium-ion och lithium-polymer inte att laddas ut helt vilket förkortar livslängden vässentligt. Även värme kortar ner livslängden rejält så undvik att mobilen blir för varm. Ett batteri som har laddas ut helt flertal gånger och utsatts för värme kan bli dåligt på bara ett par månader.

Laddar inte, ifall mobilen inte laddar kan det bero på att det har kommit smuts i kontakten eller att kontakten helt enkelt har skadats. Vi rengör, reparerar och vid behov byter ut hela kontakten ifall det behövs.


Service och underhåll
Klart för start, Vi hjälper dig att starta upp din nyköpta dator samt installerar alla program och tillbehör som du köper och ser till att allt fungerar som det ska.

Årsstäd, precis som en bil behöver en dator servas och underhållas för att fungera optimalt. Årsstäd innebär att vi går igenom datorn och optimerar operativsystemet, tar bort skräpprogram och uppdaterar drivrutiner etc.

Rengöring, Vi rengör fläktar, filter och andra viktiga delar för en stabil drift.

Backup, hjälper till tillfälliga som framtidsäkra backup på er data.

Uppdatering, vi uppdaterar operativsystem, drivrutiner, BIOS och annat som är viktigt för att minska risken att hackers kan ta sig in i datorn och stjäla din information.

Optimering, en dator är oftast inställd för att passa så många möjligt samt den innehåller bloatware, toolbars och andra tillval som tillverkarna får betalt för att installera. Vi tar bort det onödiga program  och optimerar datorn så du får ut maximal prestanda. 

Dataräddning
Glömt lösenord, Plötsligt kan man få hjärnsläpp och glömma bort sitt lösenord, Oftast gå in bakvägen och komma år viktiga filer ändå.

Hårddiskkrasch, Hårddiskar är som bildäck, till slut får de punka och går sönder. Det är därför det är så viktigt att man har backup på alla viktiga filer.
Men ifall man inte har det måste man göra dataräddning vilket kan vara enkelt som mycket avancerat beroende på hur pass skadad hårddisken är.

Enkel dataräddning, ifall hårddisken har kraschat mjukvarumässigt brukar man kunna återställa det mesta utan att tappa för mycket information.

Avancerad dataräddning, när hårdvaran har gått sönder måste man reparera den innan man kan komma åt själva mjukvaran. Vi har räddat hundratals hårddiskar som USB minne genom åren.

Renlab, detta är sista utvägen för att rädda information. 

Felsökning

649 kr

Felsökning av dator, därefter får man ett kostnadsförslag på lämplig åtgärd.

Installation av Windows

999 kr

Vi installerar Windows på din dator. Du behöver ha en Windows licens (Kan köpas av oss)

Installation av enkel komponent/mjukvara

299 kr

T. ex. Antivirus, Office, grafikkort, minne, fläkt eller SSD.

Installation av avancerad komponent

799 kr

T. ex. byte av moderkort, nätaggregat eller RAID-lösning.

Rengöring av dator

499 kr

Fysisk rengöring från damm och smuts som får datorn att gå för varmt.

Akuttillägg

999 kr

Med detta tillägg så påbörjas din service senast nästkommande vardag.

Copyright 1985-2023 © Tricom AB
Jag förstår!
Den här hemsidan använder sig av cookies. Mer information
magnifier