Men många känner igen oss från våra butiker som har varit främst för in och utlämning av service men har med åren också blivit riktiga datorbutiker närhet till våra kunder.

Här kommer en en liten historia hur våra butiker har sett ut och utvecklas genom åren och hur vårt namn har kommit till


1985, året då 3 vänner som jobbade som datorreparatörer gick ihop och grundare ett bolag tillsammans. De använder “Tri” för antal grundare och “com” för att det var passade med kommunikation vilket var förkortning på något tekniskt, namnet blev Tricom. Bolagets affärsidé var reparation av dåtidens datorer som Commodore 64, Amiga, Atari, Apple, ZX Spectrum, några få PC och en och annan ABC 80.

Reparation av Amiga 500, slutet av 80 talet

Verksamheten drevs i en källarlokal i Stockholm som sedan flyttade till nuvarande adress på S:t Eriksgatan 88. En av grundarna jobbar fortfarande och driver idag verkstaden i Stockholm.

1991, Data Vision AB grundades av en nyexaminerad entusiast som precis hade gått dataservice och microelektronik utbildning efter att ha suttit i en källare flera år och lött, byggt om Amiga datorer, tillverkat turbokort, kopieringsutrustning för C64 kassettbandspelare (borde vara preskriberat nu?). Huvudsakliga affärsidén var reparation av Amiga datorer men blev också återförsäljare år Commordore.

Verksamheten började i en 42m2 lokal på Kungsgatan i Uppsala. Grundaren av detta bolag är fortfarande verksam inom bolaget.

1994, Data Vision flyttade butiken till Sysslomansgatan i Uppsala, 113m2 lokal och verksamheten utökat till butiksförsäljning av datorer etc.

Vid det här laget hade Data Vision kommit upp till 3 anställda och har börjat även serva och uppgradera pc datorer.

1997, på ett par år hade butiken vuxit sig ut lokalen igen och det var dags att flytta igen.

Det var detta år som Tricom och Data Vision gick ihop och gick under namnet Tricom Data Vision.

2003, Två rutinerade grabbar från Tricom Uppsala flyttar till Gävle för att öppna en ny butik, invigningen var en succé och efterlängtad av invånarna

2005, På bara två år växte Gävlebutiken ur sin lokal, så det var bara att ta bort väggen till lokalen bredvid. Det var främst serviceverkstan som behövde mer yta som tredubblades vilket behövdes för den ständigt ökade servicemängden.


2007, Tricom har alltid varit ett företag i förändring, butikerna har speglat detta genom att kontinuerligt utvecklas. I ett företag där alla är mer eller mindre tekniker så har alla också körkort i hammare och spik, allt görs av oss själva.

2018, Vi lanserar en egen hemsida för elektronikreparation under namnet lagakretskort.se